Brightlands Chemelot Campus

Slim en Duurzaam

Brightlands Chemelot Campus is een van de acht nationale wetenschap- en innovatieparken in Nederland. Sinds 2012 wordt de campus ontwikkeling uitgevoerd door een consortium van drie partijen: Royal DSM, de provincie Limburg en de Universiteit Maastricht. In Sittard-Geleen zijn geavanceerde educatieve en onderzoeksinstituten ingesteld. Bestaande en nieuwe bedrijven hebben hun ontwikkeling uitgevouwen of hun activiteiten verplaatst naar de campus. Brightlands is een innovatieve fabriek die is opgericht om het ondernemerschap op Brightlands te stimuleren

Van deze organisaties, werden state-of-the-art faciliteiten gerealiseerd, met inbegrip van laboratoria, cleanrooms, conferentiecentra en opstarten van faciliteiten evenals proeffabrieken. Begin 2017 was het aantal mensen op de campus 2500. Het doel is te groeien naar bijna 3900 leden in 2023.

In de ontwikkeling van de materialen, kijken we naar de gehele waardeketen zoals biomedisch, automobiel en verpakking en richten ons op duurzame en efficiƫnte productie van bio-gebaseerde materialen. Voor de duurzame en slimme chemie werken we bewust samen met de partners bij de Brightlands Chemelot Campus en het Chemelot Industrial Park.

We kiezen voor duurzame en slimme materialen en slimme en duurzame chemische processen als het belangrijkste kenmerk van de campus.

Laten we samen naar de mogelijkheden kijken