Meer licht en minder stroom...

CPS verduurzaamde samen met Profleds haar verlichting in magazijn en productiehallen.

CPS wilde graag energie besparen en meer licht op de werkplekken.

Profleds verzorgde voor CPS de lichtberekeningen, de lichtlijnen en de montage van haar nieuwe lichtsysteem.

En realiseerde hiermee een besparing van 77.554 KWh en verhoogde het lichtniveau op de werkplekken van 300 lux naar 500 lux.

R&D manager Casper Brugman van CPS noemt deze maatregel een vanzelfsprekendheid voor bedrijven welke de gezondheid van hun medewerkers en duurzaamheid serieus nemen.

CPS ontwikkelt en produceert verpakkingsmachines sinds 1957. Voorheen verticale vorm vul en sluitmachines onder de naam UVA Aquarius en sinds 1988 gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van casepacksystemen. CPS behoort tot de grootste spelers in het automatisch verpakken van flexibele zakken.

Sinds de oprichting in 1988, heeft CPS zich toegelegd op het volautomatisch casepacken van met name flexibele producten en schalen. Als geen andere bedrijf weet CPS deze producten snel en efficiënt in te pakken. Maar daar houdt het niet op. CPS verpakt machinaal compacter dan met de hand mogelijk is en realiseert daardoor een kostenbesparing. Maar ook het verpakken in shelf-ready dozen is een belangrijk aspect geworden. CPS gebruikt deze kennis en ervaring voor het bouwen van hoge kwaliteit casepackers.

Profleds is dan ook bijzonder trots dat CPS gekozen heeft voor haar unieke lijn verlichting. Door toepassing van hoge kwaliteit leds in combinatie met een geavanceerde lenstechniek leverde Profleds een voor CPS perfecte lichtinstallatie.